LinguaFlix

To LinguaFlix είναι ένα εργαλείο άτυπης μάθησης μέσω YouTube βίντεο το οποίο δημιουργήθηκε από την ConnectiVision με σκοπό να δώσει στους μαθητές ξένων γλωσσών την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα βίντεο υποτιτλισμένα ταυτόχρονα στα αγγλικά και στα ελληνικά έχοντας στη διάθεσή τους πρόσβαση σε λεξικά και μεταφράσεις.

Το LinguaFlix  είναι μια λύση του 21ου αιώνα στο εξής πρόβλημα: οι αρχάριοι μαθητές ξένων γλωσσών στερούνται συνήθως τη δυνατότητα να διαδραστούν με υλικό το οποίο να μην περιορίζεται στο γλωσσικό τους επίπεδο. Όταν περιορίζονται οι μαθητές σε υλικό το οποίο αντικατοπτρίζει μόνο το γλωσσικό τους επίπεδο, καταλήγουν να έχουν στη διάθεση τους υλικό το οποίο είναι υπερβολικά απλοποιημένο, στατικό, και συνήθως πεπαλαιωμένο. Δημιουργούνται, έτσι, οι συνθήκες για να αποσυνδεθούν οι μαθητές από την μαθησιακή διαδικασία, να χάσουν τον ενθουσιασμό τους, και εν τέλει πολλοί απ’ αυτούς να εγκαταλείψουν την προσπάθεια εκμάθησης της καινούργιας γλώσσας.

Το LinguaFlix  επικεντρώνεται κυρίως στην ανακάλυψη ήδη έτοιμων ή στη δημιουργία υποτίτλων για σειρές, ταινίες, βίντεο, μουσικής και ειδήσεων, τα οποία είναι διαθέσιμα για δωρεάν θέαση στο YouTube. Τα βίντεο επιλέγονται με βάση διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα το πόσο πρόσφατα είναι καθώς, το σε πόσους χρήστες αρέσει ένα βίντεο ή πόσοι έχουν αφήσει σχόλια στο κάτω μέρος του. Αυτή η επιλογή γίνεται για να δωθεί στους μαθητές η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με χρήστες οι οποίοι είναι φυσικοί ομιλητές της γλώσσας που προσπαθούν να μάθουν, να συνδεθούν μαζί τους, και να ανέβουν έτσι στο επόμενο γλωσσικό επίπεδο. 

Για να μπείτε στο LinguaFlix, πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.linguaflix.com

 

 

Lecturer

Connectivision