Ποιοι είμαστε

  ...και γιατί αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι
  
  

  Η αρχή

  H ConnectiVision δημιουργήθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών στον χώρο της εκπαίδευσης, οι οποίοι προσφέρουν μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή μάθηση, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι περιορισμοί  που αυτή θέτει. Η προσέγγιση της ConnectiVision έχει ως βασικό της στόχο να διαπλατύνει τους ορίζοντες των μαθητών φέρνοντάς τους σε επαφή με νέες πηγές μάθησης και ταυτόχρονης ψυχαγωγίας με σκοπό να προωθηθεί, να βοηθηθεί, και να βελτιωθεί η μαθησιακή διαδικασία.

  Mέσω του παραδοσιακού συστήματος διδασκαλίας ξένων γλωσσών δεν προσφέρονται, δυστυχώς, δυνατότητες για την όποια πρακτική εφαρμογή του υλικού το οποίο διδάσκεται στην τάξη. Επίσης, δεν αξιοποιείται επαρκώς άφθονο ποιοτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα και στο ίντερνετ γενικότερα. Η ConnectiVision ασχολείται με μαθησιακή προσαρμογή τέτοιου είδους υλικού, ούτως ώστε να βοηθήσει τους μαθητές να εσωτερικεύσουν την μάθηση με απλούς και διασκεδαστικούς τρόπους.

  Αυστηρώς “OFF-Line”

  Πρωτίστως,θεωρούμε πως η απόκτηση καινούργιας γνώσης καθώς και η χρήση ήδη αποκτηθείσας γνώσης περιορίζεται μόνο στον χώρο και χρόνο διδασκαλίας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η πλειοψηφία του υλικού, το οποίο ακόμη χρησιμοποιούν  τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί στον 21ο αιώνα, είναι υπερβολικά “Offline”.

   Έτσι, δημιουργείται μια υπερβολικά αγχωτική εκπαιδευτική πραγματικότητα η οποια στερεί στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους με φυσικό και αυτόνομο τρόπο. Για να γίνει δυνατή μια πιο “οργανική” ανάπτυξη, πρέπει να μπορέσουν οι μαθητές να διαδραστούν με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, και ΔΙΚΤΥΑ, τα οποία να έχουν να κάνουν με τα ενδιαφέροντα τους και όχι μόνο με σχολικό υλικό, το οποίο βρίσκουν πως έχει πάντα μια γεύση ¨εργασίας¨. 

  Οι ειδικοί μας εστιάζουν τις προσπάθειές τους στη δημιουργία μιας μαθησιακής εμπειρίας σε ένα εικονικό κόσμο για μαθητές που στερούνται την ευκαιρία να έχουν την ίδια εμπειρία στις πραγματικές τους ζωές. Τα προϊόντα μας συμπεριλαμβάνουν τα διαδραστικά περιοδικά “LinguaZine”, το εργαλείο άτυπης μάθησης μέσω βίντεο “LinguaFlix”, καθώς και παιδαγωγικές προσαρμογές ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αυτά τα προϊόντα  στοχεύουν στο να μεταμορφώσουν τον εικονικό κόσμο  των μαθητών σε συναρπαστικές και συνάμα εκπαιδευτικά χρήσιμες εμπειρίες, μέσω των οποίων θα έρθουν σε επαφή με  φυσικούς ομιλητές της γλώσσας που προσπαθούν να μάθουν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούμε στην ConnectiVision έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις βασικές αρχές της δια βίου μάθησης.

  Για ερωτήσεις και σχόλια σε σχέση με τις υπηρεσίες μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

  Επικοινωνία

  FrenchGermanEnglishGreekSpain